Saturday, March 3, 2012

Mbrojtja e Mjedisit

Njeriu duhet te jetoje ne mjedis te paster e jo te ndotur nga mbeturinat.
Ne mjedis ajri eshte kryesor nese ai eshte i ndotur nuk kemi shendetin e mire.
Ujrat e zeza jane shume te demshem ne mjedis.Njeriu duhet te jete shume i kujdesshem per te mos e ndotur dhe te beje sa me shume  gjelberime dhe lulezime por edhe te bej parqe te bleruara e  gjera te tjera te mira per natyren.
Mjedisi eshte qeshtje shume  e rendesishme per femij, te rritur e pleq nga  ai fitojm shendetin gjithashtu mjedisi duhet te jete  i mbrojtur nga mbeturinat e ndryshme si ato te ngurta,te lengeta dhe ato te gazta.

Ne mjedis ka shum tymra nga fabrikat,makinat e shume  tymra e ndotje te tjera.
Mjedisi duhet te jete me i paster seq eshte, mbeturinat duhet te hedhen ne vendin e caktuar jo ne rrug apo ne parqe siq bejne  disa njerz te pa edukat.
Per mjedisin duhet te kujdesemi te gjithe dhe te vendosim sa me shume  rregulla.

4 comments:

  1. po duhet mi denu qata qe hedhin mbeturina

    ReplyDelete
  2. Nese mjedisi ndotet do te ndotemi edhe ne.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete