Saturday, March 3, 2012

Puna e Fëmijëve


Ne shume vende  te pa zhvilluara femijet nuk shkojne  ne shkolle.Ata duhet te mbajn veten dhe familjen e tyre.
Nuk jane prinderit qe sigurojn ushqimin dhe veshjen e tyre, por jane  vet ata  qe  kujdesen per familjen me rraskapitje prej nje pune ne punen tjeter te zgjatur me ore perpiqen te sjellin  buken e gojes ne shtepi.
Familjet e tyre jane te varfura, prinderin jane pa pune dhe komuniteti eshte i pa zhvilluar.
Shpesh femijet qe punojne jane  femijet e braktisur nga familjet per shkak te varferis ose te ndonje fatkeqesie.
Ata  punojne ne rruge ne dimirin e ftoht dhe ne veren e nxeht, ndonjeher duke shitur cigare dhe qamqakeza e ndonjeher duke lyer kepucet e kalimtareve, e shpesh duke mbajtur ne shpatullat e tyre qanta edhe valixhe te renda.
Shpesh femijet i detyrojne edhe te dalin ne rruge dhe te kerkojne para.Parat e mbledhura iu derzohen disa njerzeve te rritur qe iu urren shoqeria.
Kjo eshte padrejtesi, ata duhet te shkojne ne shkolle te mesojne dhe te jene  te ditur qe ne te ardhmen te jene te lumtur.

No comments:

Post a Comment